Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2018 22:53 - Мъгла
Автор: amouri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове:
0



 Часовникът тиктака, напомняйки за миналия миг на грях, пораждащ страх за бъдещ провал. Но къде се губи настоящето? Циферблата свидества за къговрата, повтарянето на едни и същи действия, нещо липсва явно. Осъзнатостта на настоящето е ключът, който може да прекъсне кръга на Самсара. 

Но как да се случи това, когато сме роби наминалото, навиците, непозволяващи ни да видим красотата тук и сега. Страхът през портите нахлува, сковава всичко наоколо, а очите не смеят да се отворят, дъхът е плитък и накъсан. Не, очите няма да отворя, не искам да се сблъсквам със смъртта, тя е много зла. Поредната лъжа, смъртта и прераждането вървят ръка за ръка.

Има нещо сбъркано в света цари двойствеността, мракът и светлината са във вечна борба. Но как ще видиш блясъка на луната без тъмната. Погледни тази мистична гледка на симбиоза, в душата не се ли поражда тишина  и хармония. Не,те не воюват, няма война. Битката се поражда в ума, изизраждайки лъжовна, шизофренична личност в теб. Съдник става на теб и света около теб... ахх какъв хитрец.  Браво, браво това е добро.... Грешник, как можа, бичувай се сега в ада ще гориш. Ала спри, виж, хванал си се в капана. Кой може да определи кое е добро и кое е лошо? Очите все още са затворени, добре не ги отваряй, но осъзнай тъмнината, приеми я и позволи да изпълни всяка в клетка в теб, почувствай я в дълбочина, приеми я тя е част от теб, все пак от нея произлиза светлината. И когато си готов поеми дълбоко въздух, усети свободата, отвори очи, изправи се пред страха, прегърни го, потопи се в него, любовна игра започни.

Миналото и бъдещето изчезнаха, часовника спря, а в момента сега смях цари.

 



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amouri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5211
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930